Cikk

Kérdése van? Időpontot szeretne foglalni? 09:00-19:00 óra között hívjon minket bizalommal!

Lőrinci Állatorvosi Rendelő Onkológiai szakrendelés

A Lõrinci Állatorvosi Rendelõ Budapest egyik legrégebbi állatorvosi rendelõje. A mostani épület helyén valaha álló régi épületben 1990-2000-ig folyt állatorvosi ellátás.

A rendelő mai épületét Dr. Magyar Zoltán többszörös olimpia- és világbajnok tornász, állatorvos építtette 2000-ben. Magyar Dr. 2008-ig vezette a rendelőt, az állatorvoslástól való visszavonulásakor Dr. Lévai Péter vette át a rendelő vezetését.

Az azóta elmúlt években mind technikai, mind szakmai szempontból lényeges fejlődésen, fejlesztésen esett át a rendelőnk. Az épületet átalakítottuk, új kezelőhelyiség épült, és -részben európai uniós források bevonásával- korszerű ultrahang-készüléket, endoszkópot, EKG-t, az alapvető életfunkciókat jelző monitorokat, szemfenékvizsgáló fundus kamerát, számítógépes vérnyomásmérőt, video-otoszkópot, réslámpa biomikroszkópot, szemészeti terápiás lézerkészüléket stb. vásároltunk. Mindemellett a kor igényeinek megfelelően munkatársaink az állatorvoslás kisebb szegmenseire specializálódtak, hogy egy-egy terület ellátását, minél szélesebb körű szaktudással tudjuk végezni.

Daganatos betegségek ellátása

Ennek keretében egyik szakterületünk a daganatos betegségekben szenvedő betegek ellátása lett. Az onkológiai betegek ellátásának irányítását Dr. Lévai Péter és Dr. Szentpétery Tímea állatorvosok végzik, de a daganatok elleni küzdelemben számos más szakterület közremûködésére is rendszeresen szükség van.

A daganatos betegségben szenvedő állatok kezelését irányító állatorvosok

Dr. Lévai Péter vezető állatorvos

Dr. Lévai Péter vezető állatorvos
Dr. Lévai Péter vezető állatorvos

A daganatos betegek ellátásában szerzett sokéves tapasztalatát a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán alapozta meg, ahol 2001-ben szerzett diplomát, majd az Egyetem Sebészeti és Szemészeti Tanszékén dolgozott. Rendelõnkben csapatát 2003-óta erõsíti, azóta irányítja a daganatos betegek ellátását. 2008-ban lett a rendelõ társtulajdonosa, és vezetõje.

2010-2016 között a Magyar Állatorvosi Kamara Fővárosi szervezetében a Szakmai, Oktatási, Továbbképzési Bizottság tagja, ahol feladata a Budapesten dolgozó állatorvosok szakmai továbbképzésének szervezése és ellenőrzése.

2010-től Alapító tagja, majd alelnöke a Kisállat Szemészeti Egyesületnek. 2012-től a Magyar Állatorvosi Kamara szemészeti Tagozatának vezetőségi tagja. Szakterületei az onkológia és a szemészet.

Dr. Szentpétery Tímea

Dr. Szentpétery Tímea állatorvos
Dr. Szentpétery Tímea állatorvos

Állatorvosi diplomáját 2004-ben szerezte a Szent István Egyetemen. Tanulmányai elvégzése után két és fél évig az egyetemi állatkórházában dolgozott klinikus állatorvosként. 2006-2009-ig a Dunaföldvári Állatkórház munkatársa volt. A Lõrinci Állatorvosi Rendelõben 2008-óta dolgozik, ebben az évben végezte el az Állatorvostudományi kar posztgraduális ultrahangdiagnosztikai képzését.

Szakterülete a daganatos kutyák, macskák onkológiai gondozása és az ultrahang diagnosztika. 2015 óta vezető szerepe van rendelőnkben a daganatos betegségek elleni gyógyszeres kezelések megtervezésében és irányításában.

A daganatos betegek napi ellátásában részt vevő állatorvosok

Ők elsősorban a gyógyszeres kezeléseket, illetve az ambuláns, valamint kórházi betegellátást végzik, minden esetben onkológus állatorvossal való konzultáció alapján. Bizonyos esetekben a szakterületüknek megfelelő (pl. endoszkóp, szemészet) vizsgálatokkal segítik az onkológiai munkát.

Dr. Vass Imola

Dr. Vass Imola állatorvos
Dr. Vass Imola állatorvos

2010-ben szerzett állatorvosi diplomát a SZIE Állatorvos Tudományi Karán. Végzés után Kecskeméten dolgozott, majd Mohácson, ahol a sebészet, radiológia és endoszkópia rejtelmeivel ismerkedett. 2016 óta a Kisállat Szemészeti Egyesület és a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság tagja.

Érdeklődési területe a kisállatok szemészete, sebészete, és az endoszkópos vizsgálatok. 2016-tól dolgozik rendelőnkben.

Telefonos konzultáció

Lehetőség van megfelelően kivizsgált daganatos állatok esetében telefonon történő szaktanácsadásra is. A telefonos konzultációra is előzetes időpont egyeztetés szükséges és a korábbi leletek emailben, postán vagy futárral legalább 48 órával a konzultáció előtt be kell érkezzenek rendelőnkbe.