Cikk

Kérdése van? Időpontot szeretne foglalni? 09:00-19:00 óra között hívjon minket bizalommal!

Lőrinci Állatorvosi Rendelő Onkológiai szakrendelés

A Lõrinci Állatorvosi Rendelõ Budapest egyik legrégebbi állatorvosi rendelõje. A mostani épület helyén valaha álló régi épületben 1990-2000-ig folyt állatorvosi ellátás.

A rendelő mai épületét Dr. Magyar Zoltán többszörös olimpia- és világbajnok tornász, állatorvos építtette 2000-ben. Magyar Dr. 2008-ig vezette a rendelőt, az állatorvoslástól való visszavonulásakor Dr. Lévai Péter vette át a rendelő vezetését.

Az azóta elmúlt években mind technikai, mind szakmai szempontból lényeges fejlődésen, fejlesztésen esett át a rendelőnk. Az épületet átalakítottuk, új kezelőhelyiség épült, és -részben európai uniós források bevonásával- korszerű ultrahang-készüléket, endoszkópot, EKG-t, az alapvető életfunkciókat jelző monitorokat, szemfenékvizsgáló fundus kamerát, számítógépes vérnyomásmérőt, video-otoszkópot, réslámpa biomikroszkópot, szemészeti terápiás lézerkészüléket stb. vásároltunk. Mindemellett a kor igényeinek megfelelően munkatársaink az állatorvoslás kisebb szegmenseire specializálódtak, hogy egy-egy terület ellátását, minél szélesebb körű szaktudással tudjuk végezni.

Daganatos betegségek ellátása

Ennek keretében egyik szakterületünk a daganatos betegségekben szenvedő betegek ellátása lett. Az onkológiai betegek ellátásának irányítását Dr. Lévai Péter és Dr. Szentpétery Tímea állatorvosok végzik, de a daganatok elleni küzdelemben számos más szakterület közremûködésére is rendszeresen szükség van.

A daganatos betegségben szenvedő állatok kezelését irányító állatorvosok

Dr. Lévai Péter vezető állatorvos

Dr. Lévai Péter vezető onkológus állatorvos
Dr. Lévai Péter vezető állatorvos

A daganatos betegek ellátásában szerzett sokéves tapasztalatát a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán alapozta meg, ahol 2001-ben szerzett diplomát, majd az Egyetem Sebészeti és Szemészeti Tanszékén dolgozott. Rendelõnkben csapatát 2003-óta erõsíti, azóta irányítja a daganatos betegek ellátását. 2008-ban lett a rendelõ társtulajdonosa, és vezetõje.

2010-2016 között a Magyar Állatorvosi Kamara Fővárosi szervezetében a Szakmai, Oktatási, Továbbképzési Bizottság tagja, ahol feladata a Budapesten dolgozó állatorvosok szakmai továbbképzésének szervezése és ellenőrzése.

2010-től Alapító tagja, majd alelnöke a Kisállat Szemészeti Egyesületnek. 2012-től a Magyar Állatorvosi Kamara szemészeti Tagozatának vezetőségi tagja. Szakterületei az onkológia és a szemészet.

Dr. Szentpétery Tímea

Dr. Szentpétery Tímea onkológus állatorvos
Dr. Szentpétery Tímea állatorvos

Állatorvosi diplomáját 2004-ben szerezte a Szent István Egyetemen. Tanulmányai elvégzése után két és fél évig az egyetemi állatkórházában dolgozott klinikus állatorvosként. 2006-2009-ig a Dunaföldvári Állatkórház munkatársa volt. A Lõrinci Állatorvosi Rendelõben 2008-óta dolgozik, ebben az évben végezte el az Állatorvostudományi kar posztgraduális ultrahangdiagnosztikai képzését.

Szakterülete a daganatos kutyák, macskák onkológiai gondozása és az ultrahang diagnosztika. 2015 óta vezető szerepe van rendelőnkben a daganatos betegségek elleni gyógyszeres kezelések megtervezésében és irányításában.

A daganatos betegek napi ellátásában részt vevő állatorvosok

Ők elsősorban a gyógyszeres kezeléseket, illetve az ambuláns, valamint kórházi betegellátást végzik, minden esetben onkológus állatorvossal való konzultáció alapján. Bizonyos esetekben a szakterületüknek megfelelő (pl. endoszkóp, szemészet) vizsgálatokkal segítik az onkológiai munkát.

Dr. Sziklai Lili

Dr. Sziklai Lili
Dr. Sziklai Lili

2017. ősze óta gyakornokként, majd 2021. óta állatorvosként csapatunk tagja. Szakterületei az aneszteziológia és a belgyógyászat. Pártoló tagként a Magyar Bőrgyógyász Állatorvosok Egyesületében is bővíti tudását.

Dr. Benkő István

Dr. Benkő István
Dr. Benkő István

2011-ben végzett állatorvosként, majd 6 éven keresztül itthoni, elismert állatorvosi rendelőkben gyógyította a betegeket. Ezt követően pár évig Angliában dolgozott és tanult posztgraduális képzésen. 2021-ben növekvő honvágya miatt hazaköltözött és 2022-ben csatlakozott a csapathoz. Fő érdeklődési területe a szemészet.

Telefonos konzultáció

Lehetőség van megfelelően kivizsgált daganatos állatok esetében telefonon történő szaktanácsadásra is. A telefonos konzultációra is előzetes időpont egyeztetés szükséges és a korábbi leletek emailben, postán vagy futárral legalább 48 órával a konzultáció előtt be kell érkezzenek rendelőnkbe.